Světová politika

Myslím si, že je opravdu hodně lidí, kteří se baví o politice. Nebo je politika alespoň v nějakém ohledu zajímá. Abych pravdu řekla, tak já patřím k těm lidem, které politika baví. Ale samozřejmě, že je nemusím vidět každý den a nemusím o ní každý den číst. Ale na druhou stranu, když to tak vezmu, tak politika nám přináší také něco pozitivního. A to hlavně to, že je to takový bulvár, že někoho to třeba baví. A mě to na víc baví. Také se kupují různé noviny anebo časopisy, které jsou právě zaměřené na politiku. Anebo něco podobného. Také nemám ráda, když třeba nějaký politik něco vždycky tvrdí, slíbí a potom to vůbec nesplní.

Politika je stále plná tajemství.

Všichni víme, o čem zrovna mluvím a co tím chci říct. Nelíbí se mi to. A také chápu, že některé demonstrace, které dělají lidé, jsou někdy skvělé, ale někdy to je zase samozřejmě přehnané. Nechci se samozřejmě zastávat vůbec ani jedné strany. Nechci se zastávat demonstrantů ani politiků. Každý má na tom svou vinu, ale také svá pozitiva. A kdyby to bylo všechno jenom na mně, tak vůbec nevím, jak bych se zachovala. Asi určitě bych zrušila tedy nějaké demonstrace, protože podle mého názoru je to nebezpečné a také zbytečné.

Politika je všude ve světě.

Spíše bych se politické věci snažila řešit všechno tak, aby to všem vyhovovalo a snažila bych se najít kompromis, protože já vždycky všechno nejraději řeším kompromisem. A to hlavně v klidu. Jenomže také mnoho lidí ví, že politika a kompromis nejde dohromady. A to samé, že ani politika a klid také nejde dohromady. Politika je taková bitva, kdy se stále jenom perou mezi sebou nějaké politické strany a většinou to ani nikdy nedopadne dobře, protože se jenom hádají, a to není vůbec pro náš stát ani pro politiku ani pro zbytek světa vůbec vhodné. A zajímalo by mě, proč se nikdo nemůže v politice úplně normálně dohodnout, jako slušní lidé.