Bez peněz se nežije snadno

Ti, kdo soukromě podnikají, potřebují totéž, co ostatní lidé. Tedy potřebují naprosto pochopitelně i peníze. A těch vlastně potřebují mnohdy víc než ti ostatní, protože zatímco běžní zaměstnanci, penzisté, nezaměstnaní a další lidé hradí v průběhu života pouze své životní náklady, musí soukromí podnikatelé strkat navrch i nějaké peníze do svých firem, aby jim zajistili perspektivu.

A co když podnikatelé peníze nemají? To je dost nepříjemná otázka. Zejména pro takové podnikatele samotné. Protože na ty to doléhá mnohdy daleko tvrději než na jiné lidi. Ti nejen že nemají na své vlastní výdaje, na své živobytí, ale často jim kvůli nedostatku peněz může stagnovat nebo i bankrotovat i to, co by je mělo živit. A to je už skutečně zásadní problém.

eura peníze

Ale kdo by už při prvních náznacích finančních problémů souvisejících s podnikáním házel flintu do žita? Jedině hlupák. Dokud se dá firma zachránit, je nesmysl ji rušit a s podnikáním končit. Dá se přece ještě vzít půjčka, a když všechno dobře půjde, lze s její pomocí podnikání oživit, začít zase dost vydělávat a půjčku splatit. A všechno se tedy dá dát do pořádku. Stačí jen dostat půjčku.

Ale dostat ji není nic snadného. S tím se musí počítat. U bankovních podnikatelských půjček je třeba vždy prokázat schopnost splácet, nahlíží se tu do registrů dlužníků, prostě se zkoumá, zda jsou žadatelé dost atraktivní, schopní splácet.

peníze a eura

A když nejsou? Pak mohou být rádi, že je tu i hypotéka bez doložení příjmu. Tu totiž nenabízí banka, ale nebankovní společnost, a u té se dá uspět i jenom s pouhou zástavou nemovitosti coby zárukou vrácení půjčených peněz a úroků. Kdo tedy má nějakou nemovitost, může ji dát do zástavy a aspoň u nebankovní společnosti podnikatelskou půjčku získat. A s tou se dá napravit vše, co se v podnikání právě nedaří. Aby se tu zase dařit začalo a bylo za co žít.